Persbericht grasbaanrace McAnnen 2019.

Motorevenement op de Brink in Annen weer druk bezocht

Vanaf vorige week is er door tientallen vrijwilligers en het bestuur van MC Annen hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor dit jaarlijkse spektakel. En net als vrijwel alle jaren hiervoor waren de weersomstandigheden perfect. Mede hierdoor lag de baan er prima bij.

Om 9.00 uur hadden zich 121 rijders ingeschreven en nadat alle motoren de technische keuring doorstaan hadden begonnen de trainingen. Deze verliepen vlotjes en mede daardoor kon er de gehele dag volgens het vooraf vastgestelde tijdschema gewerkt worden. Rond het middaguur werden alle rijders aan het publiek gepresenteerd en klokslag 12.30 uur werden de eerste rijders achter het startlint geplaatst.

Nadat er 29 series waren afgewerkt en de baan tussendoor enkele keren was verzorgd kon er een begin gemaakt worden met de finales. De weinige valpartijen hadden gelukkig nauwelijks gezorgd voor oponthoud. Maar in de finale van de zijspannen moest de medische dienst toch nog in actie komen toen het zijspan van Rene en Nathalie Stellingwerf zich in de schutting boorde. Nathalie moest helaas met de ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd, maar gelukkig kwam later op de avond het bericht, dat beide coureurs weer thuis waren. Nadat de schuttingploeg de schade had hersteld werd de finale van de zijspannen opnieuw verreden en de overwinning ging naar de combinatie Bruins/Sterenborg voor de Engelsen Hughes/Bennet en de combinatie Kregel/Bruins.

De jaarlijkse strijd in de regioklasse werd dit jaar gewonnen door Lars Drenth uit Annen voor Robert Bonder en Harmen Hollander, beiden uit Gasteren. De overwinning in de zwaarste klasse, de 500cc, ging dit jaar naar Wybe Valkema uit Joure. Na een spannende strijd moest nationaal kampioen Frank Hamming uit De Groeve genoegen nemen met de 2de plaats voor Erwin Mulder uit Koekange.

Nadat de KNMV de einduitslag van het Nederlands kampioenschap had opgemaakt konden de dagwinnaars en de nationale kampioenen worden gehuldigd in de feesttent. Net als andere jaren zijn vrijwilligers in de pauze met emmers rondgegaan. Dit jaar aangevuld met vrijwilligers van Hartveilig Annen. Het bestuur van MC Annen heeft besloten de volledige opbrengst ten goede te laten komen aan de aanschaf van een AED voor het dorp. Het bleef ook na afloop nog heel lang gezellig op en rond de Brink. Het bestuur van MC Annen wil graag alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Hierdoor kunnen we terugkijken op een geslaagde dag. Op naar de 17de Ototec grasbaanraces in september 2020.
Ook in de landelijke pers is de grasbaanrace van McAnnen niet onopgemerkt gebleven.

Hieronder het artikel wat verschenen is in het blad Motor. (Klik op de plaatjes om te vergroten)

Artikel Motor Artikel Motor