Blog

MC Annen viert eerste lustrum.

Met een aantrekkelijk programma op zondag 28 september komen de grasbaanliefhebbers in Annen zeker aan hun trekken. Bij de vijfde Anne lease Grasbaan Race, waarbij de toegang gratis is, komen maar liefst zeven klassen aan de start.

De Motorclub Annen is blij dat op het programma ook de klasse zijspannen prijkt. Want de plaatselijke toppers William en Nathalie Matthijssen hebben hun medewerking aan de races inmiddels toegezegd. De zijspanklasse geldt als een echte topklasse bij de races in het Drentse brinkdorp. De deelnemende equipes behoren alle tot de beste van Nederland. Met het duo Matthijssen, Europees kampioen in 2007, als absolute topequipe. Ook de combinaties Detz/Vijfschacht (Groningen) en Van der Werff/Van Dijk (Groningen/Luttelgeest) mogen er zijn.

Bij de soloklassen springt vooral die van de "Topstars" in het oog. Coureurs als Andries Fabriek ( Jubbega), René Bijlsma (Drogeham) en Johan Berndt (Stadskanaal) staan borg voor spannende races. Ze hebben allen hun sporen al verdiend in de internationale shorttrackklasse.

Naast de genoemde klasse komt ook de 125cc aan de start, met onder meer Maikel Dijkstra (Joure), Harriët Zwiers (Koekange) en Sebastiaan Mulder (Norg). Verder zijn ook de lichtere machines van de klassen 50cc, 65cc en 85cc op het gras van Annen actief. Bijzonder is de regioklasse, waarin tal van rijders uitkomen uit Annen en directe omgeving.

Met de Anne lease Grasbaan Race viert de Motorclub Annen het eerste lustrum van de vernieuwde grasbaanraces in het dorp. In 2004, werd na een onderbreking van 40 jaar, weer een begin gemaakt met de organisatie van de grasbaanraces. Sinds deze herstart is de grasbaansport in Annen een vaste attractie in het dorp geworden. Met de zeven aantrekkelijke grasbaanklassen denkt de MC Annen ook dit jaar weer een bijzonder mooi programma te kunnen bieden.

De wedstrijden op de baan op de Brink in Annen zijn op zondag 28 september gratis toegankelijk. De races beginnen om 13.00 uur.

Voorafgaand aan het evenement wordt op zaterdag 27 september de 1e Harleydag Annen gehouden. Het is een festijn waarbij tussen 13.00 uur en 21.00 uur de beroemde en imposante Harley Davidson motoren centraal staan. Meer informatie over deze dag is te vinden op: www.harleydagannen.nl