Blog

Zijspanrijders strijden in Annen om Rieks Schuiling Bokaal.

Met het instellen van de strijd om een nieuwe wisselbokaal, de Rieks Schuiling Bokaal, gaat de Motorclub Annen haar verleden jaar overleden erevoorzitter Rieks Schuiling eren. De Rieks Schuiling Bokaal wordt de inzet van de strijd tijdens de grasbaanraces op 19 september aanstaande. De winnaar van de wedstrijd in de zijspanklasse zal de Rieks Schuiling Bokaal een jaar lang in zijn prijzenkast mogen opbrengen. Rieks Schuiling was in de jaren zeventig en tachtig een bekende zijspancoureur in de grasbaanracerij. Schuiling is enkele malen kampioen van Nederland geweest.

Tijdens de gratis toegankelijk wedstrijden op de Brink in Annen, zullen vier zijspancombinaties de strijd met elkaar aanbinden om de Rieks Schuiling Bokaal. Daaronder de plaatselijke favoriet en huidige Europese en Nederlands kampioen William Matthijssen. Hij zal met zijn bakkeniste Sandra Mollema de strijd aangaan met de combinaties Philip Wieringa/Hessel Auwema, Mark Detz/Jannie van Dijk en Jojo Van der Werff/Erik van Dijk. De strijd om de Rieks Schuiling Bokaal zal ongetwijfeld het hoogtepunt vormen van deze traditionele grasbaanraces in Annen.

MC Annen mag zich gelukkig prijzen dat de organisatie in deze economisch moeilijke periode een nieuwe hoofdsponsor heeft gevonden voor haar evenement. Het is het bedrijf Queens Grass, waarmee een overeenkomst is gesloten voor een periode van drie jaar. Het driejarige contract met de leverancier van veredelde grassoorten wordt op maandag 6 september getekend

Tijdens de grasbaanraces in Annen op 19 september komen zeven klassen aan de start. Naast de al genoemde zijspanklasse zijn dat: de Regioklasse, de ST2-klasse, de 50, 65, 85 en 125 cc. In die laatste vier klassen worden de Nederlands kampioen gehuldigd.

In de Regioklasse komen coureurs als Willem Pauwels, Andre Graafstra en Rick Pauwels (allen uit Annen) aan de start, maar ook Floor Dekkers (Muntendam), Harry Wieldraaijer (Anloo), en Ramon Daniels en Henk Kuipers (beiden Annen). De klasse ST2 kenmerkt zich door deelname van coureurs uit het gehele Noorden.

De gratis toegankelijke grasbaanraces in Assen op de Brink, beginnen op zondag 19 september om 12.00 uur.

Dus als u een dagje uit wilt voor weinig kom dan 19 september naar de Brink in Annen.

Blog

Mededeling van het bestuur van MC Annen aan alle deelnemers van de grasbaanrace op 19 september 2010.

  • Het is niet toegestaan om voorafgaand aan de Grasbaanrace te kamperen op het rennerskwartier.
  • Mocht dit toch geconstateerd worden dan zal uitsluiting van deelname aan de wedstrijd volgen.
  • Het is rennerskwartier is zondag 19 september vanaf 07.00 uur geopend.
  • Bij aankomst moeten de deelnemers zich inschrijven in de feesttent, daarna kan pas de motor gekeurd worden.