Blog

Gratis Queens Grass Grasbaanrace in Annen.

Zondag 28 september is er ook dit jaar de GRATIS Queens Grass Grasbaanrace op onze Brink.

De organisatie is dan ook blij met hoofdsponsor Queens Grass, alle andere sponsoren en de vele vrije giften van het publiek op de race dag zelf die het mogelijk maken dat het evenement gratis is.

Verschillende Jeugdklassen strijden om punten voor het Nederlands Kampioenschap: 50 cc/ 65 cc/ 85 cc en 125 cc. Nieuw dit jaar de komst van de Runner-up en de follow-up klasse. Vele bekende rijders uit Annen en omgeving komen weer uit in de Regioklasse. Een klasse apart, waarin de strijd hevig is, maar het meedoen misschien nog belangrijker is. Want wie wil er nou niet schitteren op de grootste Brink van Europa in het leukste dorp van Drenthe!

Als de tijd het toelaat zal er ook weer gestreden worden voor de wheely-contest, oftewel, zolang mogelijk op 1 wiel rijden. Gelukkig is het de organisatie dit jaar weer gelukt om de altijd spectaculaire zijspan klasse aan de start te krijgen. Er zal ook een demonstratie zijn van een zijspan coureur op een 1000 cc motor, met “zo’n lekker kippenvel geluid”.

Net als vorig jaar zullen ook de ST-1 en ST-2 rijders een open wedstrijd rijden. Ze zullen weer vlak langs de schotten gaan en bloedhard rijden, reden voor het publiek om de adem in te houden. Kortom het neusje van de zalm op onze Brink.

De training begint om ± 10.15 uur en de rijders worden om ± 12.00 uur voorgesteld aan het publiek. Vervolgens beginnen de wedstrijden, de organisatie hoopt op prachtig weer en natuurlijk veel publiek.