Blog

Zondag 27 september 2015 - 12de editie Queens Grass grasbaanraces.

De voorbereidingen zijn weer in volle gang om ervoor te zorgen, dat het publiek ook dit jaar weer het nodige spektakel te zien zal krijgen op de Brink in Annen. Net als afgelopen jaren zal er in de verschillende jeugdklassen worden gestreden om de punten voor het Nederlands Kampioenschap. Terug van weg geweest de Power Girls. Wie herinnert zich niet de geweldige ontknoping enkele jaren geleden tussen de beide dames Harriet Zwiers en Jessica Elsinga? In een beslissende run-off slaagde Harriet er toen in om Nederlands kampioen in deze klasse te worden.

Ook in 2015 komen de zijspannen weer aan de start. Hierbij zal de strijd gaan tussen een aantal Engelse en Nederlandse combinaties. Afgelopen jaar werd andermaal bewezen, dat deze klasse toch wel voor het nodige spektakel zorgt. Dat laatste gebeurt zeker ook door de deelnemers van de ST-1 en ST-2 klasse. De complete Nederlandse top heeft aangegeven dolgraag weer naar Annen te komen. Zij rijden net als afgelopen jaren een open wedstrijd en dat levert altijd hele spannende en spectaculaire races op.

Natuurlijk komen ook de jongens uit Annen en omgeving weer aan de start om onderling uit te maken wie zich voor minimaal 1 jaar de kampioen van Annen mag noemen. Tenslotte is het bestuur van MC Annen heel erg trots op het feit, dat zij er dit jaar in geslaagd is om de kersverse Europese kampioen van de Internationale Specialklasse naar Annen te halen. Op zaterdag 18 juli werd Jannick de Jong voor de 3de keer op rij Europese kampioen in Staphorst. Hij liet in een zinderende finale alle Engelse en Duitse rijders achter zich. Samen met Henry van der Steen (werd tijdens datzelfde kampioenschap nummer 8 van Europa), good-old Sjoerd Rozenberg en Nick Lourens komt Jannick naar Annen om een demo te verzorgen.

De training begint om ± 10.15 uur en de rijders worden om ± 12.00 uur voorgesteld aan het publiek. Vervolgens beginnen de wedstrijden, de organisatie hoopt op prachtig weer en natuurlijk veel publiek.

We zien u graag op zondag 27 september op de Brink!