Blog

Zondag 18 september 2016 - 13de editie Queens Grass grasbaanraces.

Nog een paar maanden en dan is het weer zover. Op zondag 18 september zal Annen weer omgetoverd worden tot het Monaco van de baansport, zoals de beide commentatoren het evenement al jaren aan het publiek presenteren. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de ligging van het circuit midden in het dorp, op de grootste Brink van Europa. Wat zo bijzonder is aan dit evenement, is dat het gratis toegankelijk is voor het publiek. Mede hierdoor trekt dit spektakel duizenden bezoekers!

Het is inmiddels traditie geworden, dat er in de verschillende klassen bij de jeugd en nationalen in Annen de laatste kampioenswedstrijd wordt gereden. Dat betekent, dat we ook dit jaar in Annen de Nederlandse kampioenen zullen huldigen. Net als de afgelopen jaren zullen deze kersverse kampioenen eindigen in de bak met steenkoud water.

Nadat de top van Nederland bij de senioren enkele jaren op uitnodiging in Annen heeft gereden is het dit jaar voor de eerste keer gelukt om deze beide klassen ook voor het kampioenschap van Nederland te laten strijden. Dat betekent ongetwijfeld nog meer strijd en spektakel. Om een paar namen te noemen: Wiebe Valkema, Berry de Vos, Jan Okke Loonstra en uiteraard zal ook de regionale favoriet Frank Hamming uit De Groeve niet ontbreken.

Het bestuur van MC Annen wil proberen om dit jaar ook in de zijspanklasse een mooie groep rijders aan de start te krijgen. Daarvoor zijn er op dit moment besprekingen met verschillende rijders in binnen- en buitenland. Of dat ook daadwerkelijk gaat lukken hangt echter ook af van andere wedstrijden, die in Europa worden gereden in hetzelfde weekend.

Niet meer weg te denken zijn natuurlijk de jongens en meiden uit de regio. Vanaf de allereerste keer strijden zijn om de eer en de punten in de regioklasse.

De training begint om ± 10.15 uur en de rijders worden om ± 12.00 uur voorgesteld aan het publiek. Vervolgens beginnen de wedstrijden. De organisatie hoopt op prachtig weer en natuurlijk veel publiek. We zien u graag op zondag 18 september op de Brink in Annen!