Blog

Zondag 17 september 2017 - 14de editie Queens Grass grasbaanraces.

Op zondag 17 september is het weer zover: Annen is het centrum van de strijd om de Nederlandse kampioenschappen grasbaanraces. De grootste Brink van Europa vormt voor het 14de opeenvolgende jaar het decor voor een grandioos spektakel, dat jaar in jaar uit door duizenden enthousiaste mensen wordt bezocht. Wat zo bijzonder is aan dit evenement, is dat het gratis toegankelijk is voor het publiek.

Wie (MC) Annen een klein beetje kent, weet dat het bestuur zich niet alleen met editie 14, maar ook met het jubileumjaar 2018 bezig houdt. In dat jaar staan de races in Annen voor de 15de keer op het programma en dan zal er ongetwijfeld gezorgd worden voor de nodige verrassingen. Uiteraard zullen we deze plannen ontvouwen op het moment dat er iets meer duidelijkheid komt.

Nadat de top van Nederland bij de senioren enkele jaren op uitnodiging in Annen heeft gereden is het vorig jaar voor de eerste keer gelukt om deze beide klassen ook voor het kampioenschap van Nederland te laten strijden. Dat werd niet alleen door het publiek maar zeker ook door de rijders enorm gewaardeerd. Dat leidde dan ook tot strijd op het scherpst van de snee. Het merendeel van de toppers, die vorig jaar aan de start verschenen, zal ook dit jaar weer in Annen te zien zijn.

Het bestuur van MC Annen zal zich ook dit jaar wederom inspannen om een gelijkwaardig veld van zijspanrijders uit binnen- en buitenland aan de start te krijgen. En natuurlijk zullen ook de jongens en meiden uit de regio dit jaar niet ontbreken. Vanaf de eerste keer is de regioklasse aanwezig geweest in Annen en zolang er enthousiaste rijders in Annen en naaste omgeving te vinden zijn, zal deze klasse om de eer en de bekers strijden.

De training begint om ± 10.15 uur en de rijders worden om ± 12.00 uur voorgesteld aan het publiek. Tijdens de rijdersvoorstelling worden alle coureurs persoonlijk aan het publiek voorgesteld om vervolgens als één groot lint langs het publiek te komen. Dit is voor met name de jongste rijders altijd al een hele happening op zich. Vervolgens beginnen de wedstrijden. De organisatie hoopt op prachtig weer en natuurlijk veel publiek.

We zien u graag op zondag 17 september op de Brink in Annen!