Blog

Gratis motorsportspektakel in Annen viert haar 15 jarig bestaan op 30 september.

MC Annen viert dit jaar haar 15 jarig bestaan tijdens de Queensgrass Grasbaan race. Een motorsportspektakel dat jaar in jaar uit door duizenden enthousiaste mensen wordt bezocht. Ook dit jaar is de race weer gratis toegankelijk voor het publiek.

Dit jubileumjaar zal er voor de eerste keer gestreden worden om het baanrecord. De snelste rijders uit de training zullen proberen ’s middags een baanrecord te vestigen. In de pauzes treedt de band Heavy Hoempa op, 7 blazers en een drummer die tot het gaatje gaan! Met verrassende uitvoeringen van herkenbare gouwe ouwe van o.a. Metallica, Motörhead, Guns 'n' Roses, Iron Maiden, en AC/DC.

Net als voorgaande jaren organiseert MC Annen de laatste wedstrijden van het seizoen in de verschillende jeugdklassen waarbij de strijd om het Nederlands kampioenschap wordt beslist. Deze kampioenen zullen na afloop ter plekke worden gehuldigd. Daarnaast zal er ook dit jaar weer een internationaal zijspanveld aan de start verschijnen met deelnemers uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Nederland. Natuurlijk ontbreken ook de jongens en meiden uit de buurt niet, zij zullen in de regioklasse het publiek trakteren op een felle strijd.

De training begint om ± 10.15 uur en de rijders worden om ± 12.00 uur voorgesteld aan het publiek. Tijdens de rijdersvoorstelling worden alle coureurs persoonlijk aan het publiek voorgesteld om vervolgens als één groot lint langs het publiek te rijden. Dit is voor met name de jongste rijders altijd al een hele happening op zich. Vervolgens beginnen de wedstrijden.

Om het 15 jarig bestaan te vieren, is er op zaterdag 29 september een feestelijke receptie waarvoor alle oud-bestuursleden, sponsoren en vrijwilligers worden uitgenodigd. Want alleen door de inzet van al deze mensen en de medewerking van de buurt kan MC Annen haar 15 jarig bestaan vieren. Meer informatie: www.mcannen.nl