Blog

Zondag 18 sept. Ototec grasbaanraces in Annen, eindelijk we mogen weer!

MC Annen maakt zich op om op zondag 18 september de 17e Ototec grasbaanraces te organiseren. Dat zal dit jaar gebeuren zonder twee mannen van het eerste uur. In de afgelopen jaren zijn twee vrijwilligers ontvallen. Eerst overleed Henk Huisman, die jarenlang betrokken is geweest bij de opbouw van de baan op maandag en daarnaast op zondag een prominente plek innam in de fuik. Men zal de scherpe en soms ook kritische opmerkingen van Henk absoluut gaan missen. En in 2022 overleed motorsportvriend Jan Boers. Jan was een van de oprichters van Mc Annen en hij heeft lange tijd deel uitgemaakt van ons bestuur. Vanzelfsprekend zal men de inbreng van Jan ook enorm gaan missen.

n 2019 heeft Mc Annen een nieuwe hoofdsponsor voor de komende 3 jaren weten te strikken, maar door Corona bleef dit beperkt tot de wedstrijd in 2019. Gelukkig heeft het bedrijf Ototec zich bereid verklaard om het contract te verlengen t/m 2024, zodat men ook de komende 3 edities het evenement kan organiseren als Ototec Grasbaanraces.

De grasbaanraces is een GRATIS motorsportspektakel dat jaar in jaar uit door duizenden enthousiaste mensen wordt bezocht. Niet alleen de races zijn hierbij belangrijk maar ook het gezellig samen zijn, met jong en oud. Race fans, familieleden, toevallige passanten, feestvierders iedereen is welkom. In en om de feesttent van Klinkhamer Catering is het dan ook goed toeven.

Ook dit jaar ligt de nadruk bij de races weer op de jeugd. Tot grote spijt van de organisatie moet men echter wel constateren, dat het aantal jongens en meiden in de verschillende jeugdklassen aan de magere kant is. Dat zal ongetwijfeld mede veroorzaakt worden door het feit, dat er afgelopen jaar nauwelijks wedstrijden zijn geweest. De hoop is dat er binnenkort weer meer rijders zullen meedoen.

In de verschillende klassen zal gestreden worden voor het Nederlands Kampioenschap. Aangezien dit voor vrijwel alle klassen de laatste wedstrijd van het seizoen is, zullen in Annen ook de nationale kampioenen gehuldigd worden. En net als andere jaren kan men ook dit jaar genieten van de strijd in de regioklasse en zal er ook een demo worden verreden door een aantal zijspancombinaties uit binnen- en buitenland.

Met hulp van hoofdsponsor Ototec Automotive, overige sponsoren, een grote groep vrijwilligers en de medewerking van de buurtbewoners belooft 18 september weer een mooie dag te worden.

De training begint om 10.15 uur en de rijders worden om 12.00 uur voorgesteld aan het publiek. Tijdens de rijdersvoorstelling worden alle coureurs persoonlijk aan het publiek voorgesteld om vervolgens als één groot lint langs het publiek te rijden. Dit is voor met name de jongste rijders altijd al een hele happening op zich. Vervolgens beginnen de wedstrijden.