Nieuws 2022

Ototec grasbaanraces 2022

Zondag 18 sept. grasbaanraces in Annen, eindelijk we mogen weer!

MC Annen maakt zich op om op zondag 18 september de 17e Ototec grasbaanraces te organiseren.

Overzicht

De afgelopen 2 jaar werden er geen grasbaanraces gehouden in verband met corona, binnenkort begint het seizoen weer met de wedstrijd in Vries.

18 september komt het grasbaan spektakel weer naar Annen, op de grootste brink van Europa wordt er gestreden om de eer en om het Nederlands kampioenschap. In Annen rijden alle jeugdklassen hun laatste wedstrijd van het seizoen en dat betekent, dat de Nederlandse kampioenen in Annen gehuldigd zullen worden.

De volgende klassen strijden om de Nederlandse titel: 50cc-65cc-85cc-125cc jeugd- de powergirls- de 125cc specials- 125 cc en 250 cc. Daarnaast rijden uiteraard ook de jongens en meiden uit de regio weer mee en zoals gebruikelijk komen er ook een aantal zijspannen in de baan voor een demo-wedstrijd.

De grasbaanraces is een GRATIS motorsportspektakel dat jaar in jaar uit door duizenden enthousiaste mensen wordt bezocht. Niet alleen de races zijn hierbij belangrijk maar ook het gezellig samen zijn, met jong en oud. Race fans, familieleden, toevallige passanten, feestvierders iedereen is welkom.

Met hulp van hoofdsponsor Ototec Automotive, overige sponsoren, een grote groep vrijwilligers en de medewerking van de buurtbewoners belooft 18 september weer een mooie dag te worden.

De training begint om 10.15 uur en de rijders worden om 12.00 uur voorgesteld aan het publiek. Tijdens de rijdersvoorstelling worden alle coureurs persoonlijk aan het publiek voorgesteld om vervolgens als één groot lint langs het publiek te rijden. Dit is voor met name de jongste rijders altijd al een hele happening op zich. Vervolgens beginnen de wedstrijden.