Blog

Zondag 10 september gratis Ototec grasbaanrace in Annen.

10 september komt het grasbaan spektakel weer naar Annen. Op de grootste brink van Europa, midden in het dorp wordt er gestreden om de eer en om het Nederlands kampioenschap. Dit motorsportevenement is gratis te bezoeken. Niet alleen de races zijn hierbij belangrijk maar ook het gezellig samen zijn, met jong en oud. Race fans, familieleden, toevallige passanten, feestvierders iedereen is welkom.

De volgende klassen strijden om de Nederlandse titel: 50cc-65cc-85cc-125cc jeugd- de powergirls- de 125cc, 250 cc en de 500cc. Daarnaast rijden uiteraard ook de jongens en meiden uit de regio weer mee en zoals gebruikelijk komen er ook een aantal zijspannen in de baan voor een demo-wedstrijd.

De training begint om 10.15 uur en de rijders worden om 12.00 uur persoonlijk aan het publiek voorgesteld om vervolgens als één groot lint langs de duizenden bezoekers te rijden. Vervolgens beginnen de wedstrijden.

In Annen rijden alle jeugdklassen hun laatste wedstrijd van het seizoen en dat betekent, dat de Nederlandse kampioenen in Annen gehuldigd zullen worden. De organisatie is in handen van MC Annen. Een grote groep vrijwilligers zal er weer voor gaan zorgen dat alles goed verloopt.